Adi Glavinić

Podržite Adi Glavinić na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: ŽIVINICE

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Adi Glavinić završio je osnovno i srednje obrazovanje u Tuzli. U osnovnoj i srednjoj školi bavio se glumom, plesom, sviranjem kalvira i violine. Na takmičenjima iz filma i režije za srednjoškolce ostvario je zapažene rezultate. Nakon završene gimnazije odlučio je da se profesionalno bavi umjetnošću i 2019. upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Tuzli, smjer produkcija. Pored redovnih fakultetskih obaveza, Adi je voditelj Dramskog studija za djecu “Aplauz” pri UG “Scena” Živinice. Prilikom osnivanja jednog ovakvog studija za djecu u kojem se grade prijateljstva i povjerenje, Adi je imao za cilj da djeci pruži ono što je njemu nedostajalo kada je pravio svoje prve korake u umjetnosti. Pod njegovim mentorstvom i u njegovoj režiji već 3 godine igraju se dječije predstave. Osim toga, snimljen je i film o pravima djece u saradnji sa Crvenim krstom Živinice i CK TK. Adi je i aktivni član Crvnog križa TK.
Aktivno govori engleski i njemački, a trenutno je fokus pažnje usmjerio na učenje francuskog jezika kao temlja svih pojmova u umjetnosti.

Koji cilj želi da ostvari?

 Kandidat želi vratiti nekadašnji visok nivo kulture u rodni grad. Stvaranjem edukacijske baze u Dramskom studiju za djecu kandidat nastoji djeci otvoriti prozor u svijet umjetnosti što im nije dostupno u konvencijalnom načinu školovanja. Osim edukacije djece kandidat želi stvoriti prostor i za obrazovanje odraslih koji su takvo znanje propustili i kojeg bi mogli kroz svoju djecu i njihovo obrazovanje nadoknaditi.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Režija predstave Tvornica snova. (Muzika i tekst komponovani su od strane Adija, a pjesmice su otpjevali polaznici studija ( jedan od songova: https://www.youtube.com/watch?v=3H4hue1m8bA)
Režija predstave Ružno pače. Muzika koja je korištena u predstavi je isključivo klasična s ciljem edukacije djece polaznika ali i publike koja nema priliku da čuje ovakvu muziku svaki dan. Slike dostupne na: https://www.facebook.com/ds.aplauz/
Snimanje filma o pravima djece u saradnji sa CK TK : https://www.youtube.com/watch?v=UfbpdFGLJAw
Film je nagrađen na zeničkom festivalu umjetnosti u 2021. godini.

Podržite Adi Glavinić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Kultura i umjetnost