Adisa Bajramović

Podržite Adisa Bajramović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: ČELIĆ

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Zovem se Adisa Bajramović. Studentica sam treće godine Studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Bivša sam učenica generacije JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko, a osnovno obrazovanje sam stekla u JU Osnovnoj školi “Čelić” u Čeliću. Ponosna sam stipendistica Fondacije Hastor, u okviru koje volontiram na terenu kao mentorica srednjoškolaca-stipendista ove fondacije. Članica sam i Fondacije za unaprjeđenje obrazovanja i kulture “Proljeće”, u kojoj imam ulogu volonterke i koordinatorice studentica u ženskom internatu. Osim toga, volontiram i u Lokalnoj grupi za razvoj Čelić. Od najranijeg učeničkog doba učestvovala sam u radu brojnih školskih sekcija i dodatnih nastava, općinskih i kantonalnih takmičenja u raznim disciplinama. U osnovnoj školi sam bila liderka Đačkog kluba i volonterka UHD “Prijateljice” iz Tuzle. U gimnaziji sam, također, učestvovala u brojnim takmičenjima, pokazala vještine na raznim sekcijama i dodatnim nastavama i kao volonterka nevladinih organizacija u Brčkom (Omladinski centar “Vermont”, Asocijacija mladih Brčko distrikta). 2017. godine sam izabrana kao najbolja učenica odjeljenja za učešće na Omladinskom kampu “KOPAONIK 2017”, u saradnji sa OSCE-om, OEBS-om i Odredom izviđača “Bratstvo” iz Novog Pazara.
Studentske dane provodim volontirajući tokom cijele godine, radom sa mlađim učenicima i u lokalnoj zajednici.

Koji cilj želi da ostvari?

Cilj koji želim ostvariti je pomoći u razvoju lokalne zajednice, svojim sugrađanima, prenijeti znanja i vještine na mlađe generacije, razvijati filantropiju i aktivizam u zajednici, organizacijom humanitarnih akcija pomoći ljudima u potrebi te poslužiti kao inspiracija i uzor mnogim mladim ljudima.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Ostvarena postignuća:
1. Prva mjesta na takmičenjima u osnovnoj i srednjoj školi i drugi zapaženi rezultati u raznim nastavnim i vannastavnim aktivnostima;
2. Javni nastupi, učešće na festivalima recitatora, školskim priredbama, održavanje javnih prezentacija i seminara;
3. Odličan uspjeh i primjerno vladanje sa prosjekom 5.00 u svim razredima osnovne i srednje škole, te odličan prosjek tokom studiranja;
4. Učešće u omladinskim kampovima “KOPAONIK 2017”, “STEM Youth Camp” za koji sam izabrana u grupi 50 najboljih srednjoškolaca Bosne i Hercegovine; učešće u organizaciji Programa i Sajma zapošljavanja i obrazovanja kao liderka gimnazijalaca u okviru Omladinskog centra “Vermont” Brčko;
5. Od osnovne škole učestvujem u organizaciji humanitarnih akcija sa Vijećem učenika, Đačkim klubom, Lokalnom grupom za razvoj Čelić, a kao studentica sam sama pokrenula tri veće humanitarne akcije, uz pomoć mlađih stipendista Fondacije Hastor. Jedna je bila kupovina školskog pribora za prvačiće 2020. godine, druga prikupljanje zimske odjeće, obuće i školskog pribora za porodice u potrebi na prostoru Općine Čelić 2021. godine, a treća (2021.godine) prikupljanje prehrambenih artikala za porodicu slabijeg socio-ekonomskog statusa.
6. Volontirala sam jednodnevno u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, gdje sam pomagala djeci u odrađivanju školskih zadataka. Svakog mjeseca volontiram u nevladinim organizacijama čija sam članica, održavajući edukativna predavanja iz raznih oblasti i radionice, ali volontiram i u lokalnoj zajednici pomažući starijim osobama i djeci školskog uzrasta.
7. U vremenu pandemije i karantina volontirala sam u zajednici podjelom zaštitnih maski i namirnica osobama starijim od 65 godina, sama sam izrađivala maske i informativne brošure o COVID-u 19 (zbog čega sam izabrana za stipendisticu mjeseca Fondacije Hastor 2020. godine).
8. Kao volonterka Lokalne grupe za razvoj Čelić vodila sam radionicu “Moji prvi koraci u saobraćaju” u saradanji sa Autoškolom “Zebra” Čelić, u kojoj sam učenike uzrasta do 2. razreda osnovne škole podučavala prvoj pomoći i ponašanju u saobraćaju, ali sam volontirala i u brojnim drugim manifestacijama kao što su Dječija sedmica, Izložba povodom obilježavanja privredne manifestacije “Dani jagodastog voća” Čelić, Zimska čarolija i dr.
9. Kao koordinatorica studentica u ženskom internatu svakodnevno volontiram vodeći brigu o životnom prostoru i namirnicama, te održavajući aktivnosti Fondacije Proljeće, kao što je: sedmično čitanje, sedmični sastanci stipendistica, sedmična predavanja i radionice…
10. 9. januara 2022. godine sam održala jednodnevni edukativni program za djecu, u okviru kojeg sam se družila sa djecom uzrasta od 2. do 6. razreda, organizujući edukativne radionice i predavanja, interaktivno čitanje, uz vjerski program.
11. Aktivna sam članica društva i nesebično pomažem svima u potrebi, čemu mogu svjedočiti svi moji dosadašnji rezultati u oblasti aktivizma i filantropije.

 

Podržite Adisa Bajramović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Filantropija i aktivizam