Adnan Mujanović

Podržite Adnan Mujanović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Adnan Mujanović, ljekar i istraživač, završio je Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli, a trenutno se nalazi na Univerzitetskom institutu za dijagnostičku i interventnu neuroradiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Bernu. I ništa to ne bi bilo neobično da Adnan nije sa svega 24 godine postao sedmi doktor u Evropi. Ovaj mladić je pored svih osobina koje ga krase i uspjeha koji je postigao, ipak ostao prizeman. Pored toga, Adnan je aktivan u neformalnom obrazovanju kao mladi urednik za internacionalni časopis studenata medicine. Nalazi se i na poziciji recenzenta za kliničke studije Harvardskog časopisa za javno zdravstvo.

Koji cilj želi da ostvari?

Adnan je tokom svog studiranja tražio koja mu oblast najviše odgovara, te je to postalo jasno na njegovoj šestoj godini studija. Jedna oblast se izdvajala, a to su krvni sudovi na mozgu (najjednostavnije objašnjenje). Kada je shvatio šta želi, predao se istraživanju gdje može time da se bavi. Nakon tog istraživanja i informisanja, došao je do zaključka da je tema toliko rijetka i da trenutno imamo samo 6 doktora u Evropi koji se bave istom. On bi bio sedmi.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Na kraju 2020. godine se sve počelo dešavati, brzo i neočekivano, da je na početku 2021. godine Adnan dobio priliku, kakvu nisu dobili studenti i mladi ljekari koji žive u Švicarskoj. To je sve iz razloga jer je bio uporan da istraži i radi na ostvarenju svojih želja, a i zbog toga dokazao znanje koje ima njihovim stručnjacima, zbog čega su baš njega odabrali. Jedino što je iscrpljujuće u Švicarskoj je njihova administracija i proces dobijanja dokumenata, iz razloga što dolazi iz BiH.

Podržite Adnan Mujanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka, tehnologija i inovacije