Ajla Karić

Podržite Ajla Karić na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Ajla Karić rođena 23.05.2002. u Tuzli. Završila je Srednju medicinsku školu a trenutno pohađa prvu godinu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli. Aktivna je književnica koja piše poezije. Iza sebe ima brojne certifikate i nagrade na prostoru bivše Jugoslavije. Pored književnosti aktivna je članica NASA organizacije sa ciljem istraživanja o nastanku Mjeseca . Aktivni je član Festivala mladih u Tuzli. Učestvuje na mnogobrojnim konferencijama kako uživo tako i online kako bi proširila znanje o obrazovanju.

Koji cilj želi da ostvari?

Voli istraživati, ali nešto najdraže je opuštanje uz rokovnik, olovku i slobodu riječi. Nada se da će u budućnosti izdati knjige koje će dati motivaciju ljudima da vole i budu voljeni u životu. Mnogo nade ima za bolju budućnost u BiH na nivou obrazovanja. Želi svoja znanja i iskustva sa brojnih putovanja prenjeti mladim nadama BiH da bi postigli što bolji uspjeh u obrazovanju tj.reći da je obrazovanje ono što čini čovjeka za bolje sutra.
.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

1.Aktivni član Festivala mladih u Tuzli
2.Certifikat učešća na 11.međunarodnom književnom konkursu “Nešto najbolje” i objava dvije poezije “Jesenji valcer”, “Kada srce tango zapleše” u zbirci poezija- Knjaževac (Srbija)
3.Certifikat za učešće u međunarodnom projektu “Ja sam astronaut žena, preda mnom je cela Vaseljena, a u duši mi stalni nemir, obići ću cijeli svemir” Podgorica (Crna Gora)
4.Certifikat za učešće u NASA organizaciji “International Obsereve Moon Night”
5.Online objavljene poezije “Krojeno zlato”, “Samo more zna”- Poezija.online
6.Online objavljene poezije “Mnogo znamo-ali ne znamo”, “Medaljon čežnje”, “Ljubavne čari”, ”Mudrost riječi” (Srbija)
7.Online objavljena poezija “Ne želim” uz ličnu biografiju – Književnost.hr (Hrvatska)
8.Pobjednica nagradnog natječaja “Reci NE korupciji” Sveučilište/Univerzitet Vitez

Podržite Ajla Karić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Obrazovanje