Almedin Mešić

Almedin Mešić

  • Position:NOVEGENERACIJE
  • E-Mail:BANOVIĆI

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

 Almedin Mešić je rodom iz malog mjesta Seona opština Banovići na obroncima Ozren planine, odakle je prognan u ratu sa uništenim porodičnim imanjem i gubitkom muškog roditelja. Trenutno nastanjen u Banovićima za koje je emotivno i poslovno vezan u kojem je odrastao i stekao svoja prva informatička znanja te otkrio svoj neizmjerni talenat. Suprug i roditelj. Izuzetno talentovan i kreativan umjetnik. Zaposlen u RMU Banovići kao inženjer za mrežu i servere ali njegova strast i talenat veže se za fotografiju, umjetnost, produkciju i marketing. Zaljubljenik prirodnog bogatstva BiH koje nesebično promviše kroz svoje digitalne zapise, čiji kvalitet je i više nego očigledan. Izuzetan kao čovjek i prijatelj. Moglo bi se pisti puno toga ali nadam se da će te imati priliku da upoznati navedenog kandidata te iz prve ruke kako se u narodu kaže, vidjeti o čemu se zapravo radi.

Koji cilj želi da ostvari?

 Prema mojim skromnim saznanjima cilj jeste ostvariti se kao ličnost i osoba u onome što on najviše voli i najbolje radi a to je digitalna fotografija. Više je nego očito da to radi iz ljubavi. Pozitivne priče, prirodna bogastva TK i BiH su osnovni motivi njegovog rada.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Kreativni tim Triton produkcije je njegovo najveće ostvarenje. Uz snimanje i obradu video materijala, u opisu rada Triton produkcije je i studijsko i terensko fotografisanje.
Na njegovoj oficialnoj stranici “Triton produkcija” može se pogledati bezbroj projekata na kojima je njegov tim radio. Najpoznatiji projekti je SFF na kojima je radio već dvije godine prošle, zajedno sa drugim svjetskim umjetnicima. Puno je toga pozitivnog u Banovićima u TK pa i BiH što se može vezati za ovu ličnost te smatram da zaslužuje Vašu prestižnu nagradu koja bi njemu značila puno, kao podticaj i motivaciju u daljem radu.