Amir Abdulahovic

Podržite Amir Abdulahovic na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TEOČAK

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Amir Abdulahović, rođen 08.09.1983. godine u Teočaku. Pohađao Behram-begovu medresu u Tuzli, a nakon toga Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu. Dugo godina radi kao imam/efendija u Teočaku. Ostvario je mnoge uspjehe u sportu kao i drugim društvenim aktivnostima. Uvijek se zalagao za zajednicu i omladinu Teočaka. Ponovnim aktiviranjem Nogometnog kluba u Teočaku, obavlja dužnost trenera. Svojim angažmanom, ponovo pokušava, kao trener sa iskustvom pomoći mladima koji vole sport i bave se sportom. Kroz treninge nam pomaže da poboljšamo kondiciju, tjelesne karakteristike, disciplinu…
Iz navedenih razloga, mislim da je naš trener Amir, kao i naš klub NK Teočak zaslužio veću pažnju.

 

Koji cilj želi da ostvari?

 Kao organizacija koja kroz okupljanja i treninge pomaže omladini u ostvarivanju ličnih ciljeva i jačanju zajednice, Nogometni klub Teočak ima potrebu za medijskim prostorom kako bi što više ljudi čulo za ovu pozitivnu priču. Takodjer, u korist NK Teočak bi išla bilo kakva materijalna ili novčana pomoć radi poboljšanja uslova treniranja.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

 Amir Abdulahović pohađao je Behram-begovu medresu u Tuzli kao i Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu. Sportsku karijeru započeo je kao igrač 1999. godine u NK Teočak. Od trenerskih uspjeha izdvojit ćemo osvojeno državno prvenstvo u malonogometnoj mektebskoj ligi sa NK Teočak 2009. godine. Prije toga dva puta osvojeno prvenstvo malonogometne lige Tuzlanskog kantona.

Podržite Amir Abdulahovic na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport