Dejan Milkunić

Podržite Dejan Milkunić na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Po završetku srednje muzičke škole u Tuzli,upisao je muzicku akademiju u Grazu,Austrija u klasi univ.prof.Janne Rattya gdje je zavrsio dvije godine studija i sticajem raznih okolnosti vratio se u Sarajevo na muzičku akademiju gdje je završio dodiplomski studij u klasi doc.dr.Alme Flammersberger i doc.mr.Belme Šarančić.Takodje je i umjetnički rukovodioc festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim“ Tuzla,BIH,kao i član organizacionog odbora.U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini,Austriji,Hrvatskoj,Italiji.Takodje je prisustvovao mnogim seminarima poznatih domacih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su:Vladimir Zubitsky,Janne Rattya,Roman Pechman,Zoran Rakić,Aleksandar Skljarov itd.Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla,mnoga djela poznatih inostranih i domaćih kompozitora.

Koji cilj želi da ostvari?

Osnovna i Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli dobit će novu namjensku zgradu, čija je izgradnja počela ove sedmice. To će biti veliko olakšanje za učenike i profesore koji trenutno nastavu izvode u drugom školskom objektu. Stara zgrada Muzičke škole je porušena usljed problema sa slijeganjem tla jer je objekat stradao i inspekcije su zabranile rad u njemu. Na istom mjestu bit će izgrađen novi školski, ali i kulturni objekat. Do sada se nastava odvijala otežano u prostorijama OŠ “Centar”. Nakon molbe, zahtjeva, borbe od devet godina, gdje se radilo u neadekvatnim uslovima, ovo je historijski momenat za sve uposlenike, učenike i roditelje a veliki dio zasluga, iako to sam nikada ne bi priznao nosi upravo Dejan Milkunić.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Dobitnik je sedam prvih nagrada na drzavnim i internacionalnim takmičenjima gdje je ostvario visoke rezultate kao što su: 1 nagrada Bugojno 1996 god 1 nagrada Mostar 1997 god. 1 nagrada Sarajevo 1999 god. 1 nagrada Goražde 2002 god. 2x prva nagrada kategorija kamerni ansambl 2003 god.Zenica 1 nagrada na internacionalnom takmičenju harmonikaša u Puli,Hrvatska 2003 godine. Specijalna nagrada i max.100 bodova na Fedaralnom takmicenju Ilidža 2009 godine u kategoriji kamerni ansambl. Dejan Milkunić je zaposlen u JU Srednja Muzička Škola Tuzla kao direktor institucije te je uz kolege inicirao gradnju nove stare muzičke škole.

Podržite Dejan Milkunić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Obrazovanje