Denis Bećirović

Podržite Denis Bećirović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Denis Bećirović je rodjen 30.marta 1991. godine u Tuzli, gdje je zavrsio osnovnu, srednju skoli ali i fakultet te trenutno radi kao asistent na Mašinskom fakultetu UNTZ- odsjek Proizvodno mašinstvo. Od malih nogu isticao se u mnogim oblastima shodno čemu je i nosilac mnogobrojnih priznanja i medaljj kako iz nauke tako i sporta. Državni prvak u karateu, nosilac titule “Učenik generacije”, priznanja “Srebrena značka/plaketa UNTZ”, visegodisnji volonter i humanitarac… no povrh toga svega Denis je osoba koja kroz svoj rad sa studnetima pomjera mnoge granice i uvodi promjene u studentske živote, kako kroz svoj pristup i nacin odrzavanja vjezbi tako i kroz vannastavnke aktivnosti u vidu projekata, angazmana i sl. U periodu najvece “nepogode”, pojave virusa covid-19 bez ikakvih pocetnih sredstava hrabro se upustio u pricu i pruzio puno povjerenje i motivaciju svojim studentima da zajedno krenu raditi na izradi zastitne opreme za medicinsko osoblje, koju je u tom periodu bilo izuzetno tesko pronaci i nabaviti. Ukoliko izuzmemo ovu iznimnu situaciju, glavni trener i potpora studenata u sportskim sekcijama fakulteta je upravo on; motivator i glavni akter prilikom popunjavanja prijava studenata za sve vrste naucno-istrazivackih radova/projekata/takmicenja… te titule pripadaju njemu. Upravo iz tih prica proizasle su i mnoge osvojene nagrade i inovacije poput “Beltsy” proizvoda koji je jedinstvanen na nasem trzistu ali i u svijetu.

 

Koji cilj želi da ostvari?

MIslim da ce odgovor na ovo pitanje najbolje dati ukoliko citiram njegove dvije kratke izjava – “bitno im je dati krila”op. studentima, “mi im moramo biti lideri a ne šefovi”
Smatram da Denis svoji radom, pristupom i načinom zalaganja nastoji studentima na sto zanimljiviji nacin pribliziti nauku ali i buduce segmente poslovnog zivota. Uz razna poticanja na ucenje kako obavezno tako i vannastavno, njegov kabinet je jedan od rijetkih na UNTZ koji je studentima dostupan svaki dan, kako za konsultacije s njim, tako i za samostalno ucenje i istrazivanje.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

-učenik generacije “Masinske skole” Tuzla
-višestruki drzavni prvak u karateu (plus mnoga medjunarodna takmicenja)
– dobitnik Srebrene plakete UNTZ za izvandredan prosjek
– magistar masinstva
– dobrovoljac u odbrani od poplava u 2014.g
– vodja ekipe BIK i osvajaac nekoliko takmicenja sa inovacijom Beltsy
– predovdnik ekipe i dobitnik mnogih priznanja za izuzetan rad u cilju sprecavanja sirenja virusa covid-19…

Podržite Denis Bećirović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Prosvjetni radnik