Edmir Begović

Podržite Edmir Begović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Edmir Begović rođen 2003. godine u Tuzli, sa osam godina upisao je Osnovnu muzičku školu u Tuzli gdje je počeo učiti svirati gitaru, u klasi Predraga Stankovića. Osnovnu muzičku školu završava sa najboljim ocjenama i 2017. godine nastupa na svom prvom solističkom koncertu u Teatar kabareu u Tuzli.

Srednju muzičku školu Čestmir Mirko Dušek u Tuzli  od 2018. godine na dva odsjeka: muzičar gitarist, svira gitaru u klasi eminentnog magistra klasične gitare Sivčević Elvisa, i muzičar općeg smjera

Koji cilj želi da ostvari?

Cilj mi je da upišem i završim fakultet, steknem više znanja da bih mogao profesionalno da se ostvarujem u različitim oblastima muzike.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Pojavljivao se proteklih godina na istaknutim festivalima gitare gdje je postigao zavidne rezultate: GitarFest Bijeljina (2.Nagrada), Internacionalni festival muzike Primavera (3. i 1.Nagrada), XIX Otvoreno Federalno takmičenje učenika i studenata muzike/glazbe Livno (2.Nagrada), 11. Vojvodina Gitar Fest Novi Sad (2.Nagrada), Sarajevo International Guitar Festival (3.Nagrada ), Zgitar Festival (1.Nagrada), GuitarUnited Istočno Sarajevo (2.Nagrada). Skala I internacionalni Festival muzike Brčko Distrikt (3.Nagrada), XXII Otvoreno Federalno takmičenje učenika i studenata muzike/glazbe Bihać (2.Nagrada), na I Festivalu gitare u Tuzli sluša masterclass kod Sanela Redžića
Dobitnik je školskih zahvalnica i priznanja za postignute rezultate, više puta nagrađivan Nagradom grada Tuzla za natprosječan uspjeh na međunarodnim takmičenjima.
Predstavljao Osnovnu i Srednju muzičku školu na raznim događajima od kojih izdvaja: UNTZ Promocija doktora nauka, obilježavanje 35 godina Zavoda za zaštitu i korištenje kulturnohistorijskog i prirodnog naslijeđa Tk, 15.godišnjica MIOS-a, Dan nezavisnosti BiH – Svečana sjednica skupštine Tk, Dani advokature Tuzla 2019, Izbor sportske fotografije Tomislav Trojak, BH sedmica inženjera, Festival savremene žene,  20 godina Centra za ekologiju i energiju, Festival mladih 2021, kao i raznim promocijama knjiga.
Bavi se i komponovanjem muzike. Na tom području ostvario je suradnju sa Ju Muzej Istočne Bosne u Tuzli, za koji je napisao muziku za prvu sezonu dokumentarnog serijala “Muzejske Priče” u  2021. godini, kao i muziku za kratki igrani film “Via Romana” iste godine.
Podržite Edmir Begović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Muzika