Emina Mujanović

Podržite Emina Mujanović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: KALESIJA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Emina Mujanović od svoje osme godine života boluje od distrofije mišića. Bez obzira na životno iskušenje, prepreke i izazove koje je na svom putu imala Emina je uspješan primjer osobe koja je ostvarila svoje snove uprkos otežavajućim okolnostima. Riječ je o djevojci koja je prije svega veliki borac, djevojka koja zrači pozitivnom energijom i ruši prepreke pred sobom, a pored toga ruši i predrasude – ne samo o sebi, nego o svim osobama sa poteškoćama u razvoju.

Koji cilj želi da ostvari?

Emina želi svojim radom, i pozitivnošću motivisati i pokazati ljudima ljepšu stranu života. Emina je primjer totalno pozitivne osobe!

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Književnica i autorica sedam knjiga.
Sudjelovala je u projektu “Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u BiH” u kojoj su sudjelovale mlade osobe s invaliditetom sa Tuzlanskog kantona. U kampanji “Ponosni na sebe” borba za jednakopravnost osoba s invaliditetom tokom 2016. godine, bila je predstavnik Tuzlanskog kantona, tako da su se njeni bilbordi sa porukom “Iza mene su dvije knjige, a ja još uvijek pišem svoju priču” našli na ulicama Tuzle i Sarajeva. Bila je zaposlena u Udruženju distrofičara TK. Dobitnica je “Medalja sa zlatnim grbom” Općine Kalesija 2019. godine. Dobitnica je priznanja #herojigeneracije za 2021. godinu.

Podržite Emina Mujanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Životno djelo