Jasmin Brkić

Podržite Jasmin Brkić na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Jasmin Brkić rođen 1991. godine u Tuzli, gdje je ujedno i odrastao i stekao obrazovanje. Pohađao je Elektrotehničku srednju školi u Tuzli te nakon toga upisao studij Menadžment u sportu i stekao je zvanje bachelor Menadžer u sportu. Djetinjstvo mu je bilo malo drugačije od djetinjstva jednog prosječnog dječaka. Naime, u dobi od 15 mjeseci, u eksploziji granate ranjen je, što je za posljedicu donijelo invaliditet u nozi od 60%. Samo odrastanje su pratili različiti izazovi, kako emotivni i psihički tako i fizički, no to mu je pomoglo da sazrije brže i da se trudi da postigne što bolje rezultate za sebe. Njegova borba mu je pomogla da istraje te da svojim primjerom pokaže da nema “nemogućih” stvari, već da se sve postiže samo vjerom u sebe i posvećenošću svom cilju.

Koji cilj želi da ostvari?

Sama reprezentacija Bosne i Hercegovine i klubovi u sjedećoj odbojci nemaju dovoljno pažnje, nisu dovoljno medijski okrijepljeni da bi mogli da budu na najvišoj sceni. Sam sport sjedeća odbojka doprinio je u razvoju osoba sa invaliditetom i tako je spasio mnoge osobe od depresije i sličnih problema. Jasmin smatra da kada bi se to poboljšalo, da bi drugačije razmišljanje bilo ka samom sportu.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Osvojena bronzana medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Jasmin Brkić je nekoliko godina bio proglašavan najboljim i najperspektivnijim sportistom u sportu osoba sa invaliditetom u TK, Federaciji i BiH. Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je osvojio srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji 2018. i na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj 2019. te Zlatnu medalju na Zlatnoj ligi nacija u Holandiji 2020.

Podržite Jasmin Brkić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Filantropija i aktivizam