Melisa Šišić

Melisa Šišić

  • Position:NOVEGENERACIJE
  • E-Mail:ŽIVINICE

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

 Bačelor trener sporta i web dizajner, vedra, energična, borac za pravdu, za bolji život, čist zrak i čiste rijeke, sportista, umjetnica, plesačica. Volim da pišem, crtam, čitam, pletem. Aktivno stojim iza dva brenda “CozyCare” radi se o ručno pletenim dekicama za bebe i odrasle. A drugi brend nosi naziv “WOW portreti”, a riječ je o realističnim portretima i karikaturama, slikama na platnu te raznim zidnim dekoracijama. Volontiram u plesnom studiu “Dinna”. Prošle godine sam osnovala ogranizaciju “Konjuh Escape”.

Koji cilj želi da ostvari?

 Konjuh Escape je ideja koja mi se javila godinama unazad. Tu ideju izdvajam i stavljam akcenatna istu zbog želje da potaknem što veći broj ljudi da se kreću i druže u vrijeme kad je to zaista podcijenjeno. Svrha ‘projekta’ Konjuh Escape jeste podići svijest javnosti o važnosti prirode i djelovanju iste na zdravlje čovjeka, te ćemo organizovanim šetnjama, kampovima educirati posjetioce o bitnosti prirode i njenog očuvanja. Želimo se fokusirati posebno na mlađu populaciju, djecu te im našim šetnjama i zanimljivim predstavljanjem prirode ukazati da je mnogo zabavnije provoditi vrijeme vani nego uz male ekrane.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Moj veliki uspjeh je da sam sama sebi plaćala troškove za fakultet, obrađivala sam zemlju sadeći krastavce Kornišone. Nemam ni dana edukacije na nekom likovnom predavanju a zarađujem crtajući portrete. Bilo gdje da sam u restoranu tražim da mi spakuju ostatke hrane koje bi bacili i time hranim ulične pse i mace. Iz velike ljubavi prema plesu, volontiram u plesnom klubu Dina, rado pomažem maloj raji u prvim plesnim koracima.
Osnovala organizaciju “Konjuh Escape”, koja je do danas imala 3 uspješno organizovane šetnje, jednodnevne i dvodnevne, koje su okupile ljude iz raznih dijelova BiH, te svojim djelovanjem i aktivnim objavama/promocijom planine Konjuh na društvenim mrežama povećala turizam na istoj.