Mensura Sinanović

Podržite Mensura Sinanović na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: SREBRENIK

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Mensura Sinanović je profesorica engleskog jezika i književnosti, majka troje djece i vlasnica škole stranih jezika Educa u Srebreniku.
U kratkom vremenu, svojim zalaganjem i entuzijazmom uspjela je da izgradi i proširi školu kao i da razvije ogromnu ljubav prema jezicima kako kod djeca tako i kod odraslih. Ona ne samo da podučava jezik nego kroz rad kod svojih učenika razvija različite vještine, maštu i što je najvažnije, uči ih da svi oni mnogo vrijede i da sve što žele mogu postići uz puno rada i malo sreće.
Nikada do sada nije Srebrenik bio mjesto gdje su se jezici izučavali s toliko ljubavi i entuzijazma.
Osim što podučava, ona organizuje razne humanitarne ali i kulturne događaje. Već je organizovala promociju knjiga i predavanja nekoliko poznatih domaćih pisaca, a s još dosta njih je već ugovorila dolazak i predavanje.
Mensura je osoba koja ni za 13 godina staža u prosvjeti nije mogla dobiti posao za stalno i pravi je dokaz da nikada ne treba odustajati od svojih snova, da treba vjerovati u sebe i svoje ideje i da treba u tome istrajati.

Koji cilj želi da ostvari?

Želi doprinijeti boljem obrazovanju, prvenstveno iz oblasti jezika ali i šire, želi probuditi svijest o važnosti knjige i čitanja kao i razviti poduzetnički i kreativni duh kod svojih polaznika.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Učestvovala je u nekoliko međunarodnih projekata iz oblasri obrazovanja,
Samoinicijativno je ostvarila saradnju sa školom Mandeville u Engleskoj,
Preko 10 godina radi na humanitarnim projektima pomoći djeci bez roditeljskog staranja, kao i ostaloj djeci kojima je ta pokoć potrebna,
Pokrenula je vlastiti centar za edukaciju Educa koji trenutno djeluje kao škola stranih jezika,
U sklopu škole Educa oformila je biblioteku koja sadrži naslove na čak 8 različitih jezika
I mnoga druga postignuća.

Podržite Mensura Sinanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Obrazovanje