Mirza Modrić

Podržite Mirza Modrić na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: BANOVIĆI

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Osnovnu i srednju školu završio u Banovićima, a Pravni fakultet na JU UNTZ. Zaposlen u privredi SE-SARAJKA Živinice, a karijeru profesionalnog rukometaša počeo je u rodnim Banovićima, gdje se u posljednjoj sezoni igranja za RK Banovići borio za ulazak u elitni rang BH rukometa. Iako najbolji strijelac kluba iz Banovića, bio je prinuđen otići. U Živinicama je odigrao samo dvije probne utakmice i već 10 godina je jedan od ključnih igrača RK Konjuh Živinice. Po utakmici bilježi više od 50 minuta na terenu. Za to vrijeme je osvojio par turnira, a u Maglaju je nagrađen i za poseban doprinos BH rukometu od strane prijateljskog kluba. Svoj tim je vodio u više navrata u FINAL FOUR BH pravenstva i nakon dugog niza godina odveo je RK Konjuh u evropska takmičenja (igrali su utakmice u Izraelu, na Kipru), a cilj im je ponovo igrati FINAL FOUR ove sezone i izlazak u Evropu. Oženjen je, a u struci teži daljnjem usavršavanju. Pored sporta i na akademskom nivou se usavršava.

Koji cilj želi da ostvari?

Glavni cilj kandidata je kada je u pitanju sport kojim se bavi konačno donijeti titulu prvaka BH u rukometu u Živinice koje su ga prihvatile kao svog, te izlazak na evropsku scenu. Pored sporta cilj u godini koja je pred nama je polaganje pravosudnog ispita kako bi se poslije završetka sportske karijere jednako uspješno nastavio baviti naukom.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

2. mjesto s RK Banovići u FBiH
4. mjesto s RK Konjuh u PL BiH
3. kolo EHF Chelenge Cup-a
Više puta završnica BH kupova, nekoliko osvojenih turnira, pobjede nad RK Crvenom Zvezdom, RK Bosnom, RK Izviđačem i RK Borcem, kao i pobjede u EHF kupu.
Uspješan rad u privredi, sa stažom od više od 5 godina vrijednog rada.

Podržite Mirza Modrić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport