SKPC Mejdan

Podržite SKPC Mejdan na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Javno preduzeće Sportsko Kulturno priveredni centar „Mejdan“ Tuzla d.o.o. (JP SKPC „Mejdan“d.o.o. Tuzla) je počeo sa radom 1984. godine i od tada je postao jedan od „brendova“ i zaštitinih znakova grada Tuzla. Mejdan je orjentir za putnike, sastajalište građana grada Tuzla, mjesto za ljubitelje sporta i rekreacije, mjesto gdje se sklapaju održavaju kulturne i privredne manifestacije,ostvaruju i sklapaju poslovni kontakti. Izgrađen je na takvoj lokaciji gdje svaki posjetilac grada Tuzla ili građanin grada Tuzla teško da ga može zaobići, a zauzima površinu od cca 16.500 m2. U Mejdanu su stasale mnoge naše generacije svjetskih poznatih sportista, a mnogi sugrađani i danas jedva čekaju sportske događaje kako bi pružili podršku našim sportistima i time pokazali kako je velika ljubav za ovaj grad, a i državu Bosnu i Hercegovinu. Omiljeno je sportsko borilište naših reprezentativnih sportova, a tu prvenstveno mislimo na košarkašku i rukometnu reprezentaciju, za koje je Mejdan „hram sporta“ i „neosvojiva trvđava“ za protivničke ekipe. Konstantna je podrška navijača i simpatizera sporta koji svaki puta ispune dvoranu do posljednjeg mjesta po čemu smo i prepoznatljivi ne samo na području Bosne i Hercegovine nego i na regionu, a i šire. Sportski klubovi koji gravitiraju imaju status visoko rangiranih premijer-ligaša, takmiče se u najvišim rangovima sportskih nacionalnih asocijacija. Usluge sportskog djela centra koristi trideset jedna sportska selekcija. Na godišnjem nivou održi se između 300 i 350 sportskih manifestacija, posjećenost tih manifestacija je na zavidnom nivou, a utakmice Omladinskog košarkaškog kluba „Sloboda“ Tuzla su najposjećenije na regionu, što je potvrdio i bord ABA 2 lige. Također prosječno se održi 10 do 15 privredno-kulturnih manifestacija u obliku koncerata, privrednih sajmova, prodajnih izložbi i dr. Mejdan u prosjeku na godišnjem nivou posjeti preko 150.000 posjetilaca te zbog ovog možemo slobodno reći da, iako mu to nije primarna djelatnost, ima veliki turistički značaj za grad Tuzlu. JP SKPC „Mejdan“d.o.o. Tuzla ili jednostavno Mejdan je ponos grada Tuzla i mjesto gdje se građani često i vrlo rado sastaju, druže i što je najvažnije ponosni su na ovaj objekat.

Koji cilj želi da ostvari?

Njihova vizija je da preduzeće svojim uslugama omogući da postane centar okupljanja svih starosnih kategorija naših sugrađana Grada Tuzla, Tuzlanskog kantona, ali i ostalih zainteresovanih korisnika. Da bude prepoznatljivo po nivou kvaliteta usluga i stručnosti kadrova. Da budemo prepoznatljivi nosioci podrške i razvoja reprezentativnih sportskih selekcija Bosne i Hercegovine u dvoranskim sportovima.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

Završetak radova na obnovi SKPC Mejdan značio je da je time obuhvaćeno uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana te radovi u velikoj dvorani: hidroizolacija, elektroinstalacije, ugradnja parketa, reparacija teleskopa i tribina i dr. Do kraja završetka radova, između ostalog planirano je uređenje dvorane za kuglanje i projekti energetske efikasnosti.

Podržite SKPC Mejdan na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduhvat godine