Visokoškolska ustanova FINra

Podržite Visokoškolska ustanova FINra na Facebook-u:
Glasanje je završeno

*NAPOMENA: Moguće je iskoristiti jedan glas unutar jedne kategorije

Mjesto prebivališta: TUZLA

Kratka priča o kandidatu/kinji (kratka biografija)

Osnovni zadaci FINra su proistekli iz potreba i zahtjeva mladih ljudi, različitih ciljnih skupina da im se pruži prilika za sticanje kvalitetnog i modernog, praktično determinisanog visokog obrazovanja, po uzoru na vodeće univerzitete zapadnoevropske i istočnoevropske obrazovne kulture, kao i iz društvene potrebe za većim brojem visokoobrazovnih kadrova, koji bi bili most u evropskim i drugim savremenim integracijama naše zemlje.

Koji cilj želi da ostvari?

Postati moderna, autonomna, visokoškolska ustanova, integrisana u akademsku zajednicu, partner sa privredom, društvenom zajednicom i prestižnim domaćim i međunarodnim obrazovnim organizacijama, koja obrazuje vrhunske stručnjake iz oblasti finansija, računovodstva, IT, računarstva i informatike.

Koja su mjerljiva postignuća kandidata/kinje

FINra od svog osnivanja pa do danas sve svoje materijalne i ljudske resurse stavlja u službu formiranja upravo ovakvog kadra. FINra je svojim studentima obezbijedila vrhunske predavače, 60 najboljih profesora iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo, ali i iz drugih naučnih oblasti. Svoje stečeno znanje i dugogodišnje iskustvo, profesori FINra studentima prenose u najboljim mogućim uslovima, u moderno opremljenim učionicama, sa instaliranim aplikativnim programima za računovodstveno i finansijsko poslovanje. Također, studenti na FINra imaju svu potrebnu literaturu i knjige, pristup kolekciji elektronskih knjiga EBSCO i Narodnoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla potpuno besplatno od početka poslovanja ove institucije.

Podržite Visokoškolska ustanova FINra na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka, tehnologija i inovacije