O projektu

#Totalno Pozitivna
LIČNOST GODINE 2020

TOTALNO POZITIVNA LIČNOST GODINE JE ODABIR OSOBA I ORGANIZACIJE KOJE SU U TOKU PROTEKLE GODINE POSTIGLE IZUZETNE REZULTATE U PREKO 10 KATEGORIJA I KOJE ĆE PONIJETI TITULU TPLG RADIO KAMELEONA.

Prepoznajemo, predstavljamo i nagrađujemo inspirativne ljude koji čine dobro i pomažu drugima, stručnjake koji pomjeraju granice u raznim sferama života i inspirišu druge.

Posvećeni smo prezentaciji uspješnih priča, kreiranju novih „roll-modela“ i isticanju njihove bitne uloge u kreiranju bolje i snažnije Bosne i Hercegovine.

Mi čvrsto vjerujemo u pokretačku snagu pozitivnih priča ali i da zajedno kao zajednice mi moramo odati priznanje onima koji daju sebe i pomažu da živimo u boljem svijetu svojim djelovanjem, voljom i radom.

01

MISIJA

Kroz prepoznavanje, promociju i predstavljane najuspješnijih osoba i organizacija tokom godine, doprinijeti definiranju pozitivnih političkih i društvenih programa i vrijednosti. Ohrabriti sve lokalne heroje i heroine i poslati im poruku da njihovi prijatelji, porodice, saradnici cijene njihov doprinos razvoju i motivisati ih da nastave sa svojim djelovanjem.

02

VIZIJA

Bosna i Hercegovina izgrađena na univerzalnim, totalno pozitivnim vrijednostima koje predstavljaju totalno pozitivne ličnosti godine. Totalno pozitivna ličnost godine je pokretačka snaga i motivacija za svakodnevni angažman stotinama i potvrda ispravnog djelovanja.

03

CILJ

Prepoznati najuspješnije, najistrajnije i predstaviti ih javnosti kako bi posali ponos, ali i inspiracija i lideri naših prostora. Kreirati mrežu najvrijednijih ljudi iz lokalnih zajednica i omogućiti im medijski prostor za promociju ideja, rada i njihove filozofije pozitivnog djelovanja.

GLAVNE AKTIVNOSTI

NAJVEĆA KAMPANJA PROMOCIJE POZITIVNIH PRIČA MEĐU LJUDIMA U TK

- PREKO 100 TOTALNO pozitivnih priča
- Multimedijalni pristup odabiru i promociji
- Media mix: online, radio, outdoor, TV

IZBOR NAJPOZITIVNIJIH

- Preko 100 prijava. Online glasanje i žiriranje
- Mix žiriranja i online glasanja
- Kandidujte i glasajte za svoje favorite

CEREMONIJA DODJELE PRIZNANJA

- Za najbolje iz 15 kategorija
- Specijalna priznanja za TPLG
- Multimedijalni pristup promociji i realizaciji / dodjeli nagrada