O projektu

#Totalno Pozitivna
LIČNOST GODINE 2021

Kameleon je mali ali smo zajedno VELIKI

Poznajete li LIČNOST koja VAM je ULJEPŠALA GODINU?

ZNATE LI PRIČU O #totalnopozitivnim ljudima?

Ko, šta i koliko su činili za naš Tuzlanski kanton u 2021. godini?

Naš moto je nadahnuće ljudima koji su učinili da se bolje osjećamo ovdje i sada. Za razliku od crvenog tepiha kojim kroče popularne osobe iz svijeta politike, show-biznisa i estrade, našim tepihom će koračati osobe iz domena svakodnevnog života, osobe koje nam još uvijek nisu poznate ali zaslužuju biti, jer svojim radom i postignućima doprinose napretku cijelog tuzlanskog kantona.

Biramo prave celebrity-e budućnosti. Zato smo oformili godišnju nagradu LIČNOST GODINE kojom ćemo odavati priznanja onima koji su pridonijeli našoj zajednici.

01

MISIJA

Kroz prepoznavanje, promociju i predstavljane najuspješnijih osoba i organizacija tokom godine, doprinijeti definiranju pozitivnih političkih i društvenih programa i vrijednosti. Ohrabriti sve lokalne heroje i heroine i poslati im poruku da njihovi prijatelji, porodice, saradnici cijene njihov doprinos razvoju i motivisati ih da nastave sa svojim djelovanjem.

02

VIZIJA

Bosna i Hercegovina izgrađena na univerzalnim, totalno pozitivnim vrijednostima koje predstavljaju totalno pozitivne ličnosti godine. Totalno pozitivna ličnost godine je pokretačka snaga i motivacija za svakodnevni angažman stotinama i potvrda ispravnog djelovanja.

03

CILJ

Prepoznati najuspješnije, najistrajnije i predstaviti ih javnosti kako bi posali ponos, ali i inspiracija i lideri naših prostora. Kreirati mrežu najvrijednijih ljudi iz lokalnih zajednica i omogućiti im medijski prostor za promociju ideja, rada i njihove filozofije pozitivnog djelovanja.

GLAVNE AKTIVNOSTI

NAJVEĆA KAMPANJA PROMOCIJE POZITIVNIH PRIČA MEĐU LJUDIMA U TK

- PREKO 100 TOTALNO pozitivnih priča
- Multimedijalni pristup odabiru i promociji
- Media mix: online, radio, outdoor, TV

IZBOR NAJPOZITIVNIJIH

- Preko 100 prijava. Online glasanje i žiriranje
- Mix žiriranja i online glasanja
- Kandidujte i glasajte za svoje favorite

CEREMONIJA DODJELE PRIZNANJA

- Za najbolje iz 15 kategorija
- Specijalna priznanja za TPLG
- Multimedijalni pristup promociji i realizaciji / dodjeli nagrada